Cuantificarea activitatilor productive ale angajatilor
Integrarea tehnologiei în activitatile curente de la job ar putea determina o crestere a performantelor angajatilor români, printre cei mai neproductivi din Europa.
Orice angajat ar trebui sa îmbratiseze tehnologia si sa aiba competente digitale care sa-i permita sa lucreze cu noile inovatii tehnice, daca vrea ca productivitatea muncii lui sa fie la cote ridicate.
Monitorizarea activitatii angajatilor poate fi benefica pentru o companie, astfel impiedica dezvaluirea de informatii spre concurenta, se asigura ca regulile interne sunt respectate si nu sunt cazuri de hartuire, furt, etc.
O astfel de activitate este justificata si atunci cand exista clienti care platesc pe ora. Managerii vor sa se asigure ca angajatii chiar lucreaza in acea ora si clientii sunt taxati corect.
Cel mai important aspect in cazul in care iti este monitorizata activitatea este sa fii informat. Supravegherea constituie o ingerinta inacceptabila in viata privata a persoanei.
Companiile care se respecta au urmatoarea politica privind monitorizarea activitatii angajatilor:
Creeaza reguli interne pentru folosirea Internetului si a device-urilor, mentioneaza drepturile si reponsabilitatile angajatilor. Aceste informatii iti sunt aduse la cunostinta inca de la angajare si stii, practic, pentru ce semnezi.
In contracte sunt mentionate riscurile si nevoile de securitate ale companiei, precum si asteptarile pe care echipa de conducere le are de la angajati.
Regulile privesc folosirea e-mail-ului, a mesageriei, retelele de socializare, blogging-ul, navigarea web, downloadarea documentelor si aplicatiilor.
Ca angajat este foarte important sa afli cum va fi facuta monitorizarea, ce date vor fi securizate si ce date vor fi sterse.